Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί ψωνίζουν οι γυναίκες;

Μετά από μία βόλτα στα μαγαζιά σήμερα (υπόσχομαι, δεν ψώνισα πολλά πράγματα!) αποφάσισα να προσπαθήσω να περιγράψω αυτό το συναίσθημα. Να κάνεις ψώνια, να γυρνάς σπίτι σου και να τακτοποιείς όλα τα καινούρια σου πράγματα!Θα έλεγε κανείς ότι αρκεί μία βόλτα στα μαγαζιά (χωρίς να ψωνίσεις) για να ικανοποιήσεις την αίσθηση του καταναλωτισμού που σε διακατέχει. Αυτό είναι λάθος, τουλάχιστον για τις γυναίκες που γνωρίζω εγώ! Ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, μας ικανοποιεί απόλυτα ακόμα και η αγορά ενός μόνο πράγματος (καλλυντικά, ρούχα, παπούτσια κλπ). Προσοχή: Το σούπερ μάρκετ δεν μετράει!

Γιατί όμως αισθανόμαστε αυτή την αίσθηση, να πάμε να ψωνίζουμε. Όσον αφορά κάποια πράγματα που θα κάνουν μία γυναίκα να αισθανθεί καλύτερα για τον εαυτό της (και ποια δεν θα ήθελε λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση;), θέλει να τα αποκτήσει! Η όλη διαδικασία είναι που μας αρέσει: η διαδρομή μέχρι το κατάστημα και ο ενθουσιασμός που τη συνοδεύει, η εξερεύνηση του καταστήματος και η ανακάλυψη καινούριων θησαυρών. Ακόμα και η στιγμή της πληρωμής μας αρέσει, ειδικά άμα έχουμε βρει κάτι καλό σε ευκαιρία!

Όταν φτάσουμε στο σπίτι, υπάρχει πάλι ο ίδιος ενθουσιασμός με πριν, αυτή τη φορά για να τα ανοίξουμε και να τα βάλουμε στην θέση για την οποία τα προορίζαμε όταν τα πρωτοαντικρίσαμε και σκεφτήκαμε "Εσύ θα γίνεις δικό μου!". Λαμβάνουμε μεγάλη ικανοποίηση όταν ανοίγουμε τις τσάντες, κόβουμε τα άχρηστα ταμπελάκια ή σκίζουμε το πλαστικό περιτύλιγμα.

Για λίγες μέρες, κάθε φορά που θα βλέπουμε το καινούριο μας αντικείμενο, θα χαμογελάμε γιατί είναι μία καινούρια προσθήκη που μας αρέσει πολύ! Και κάτι τέτοιο μας δίνει καλή διάθεση και ας είναι προσωρινό...


Κωνσταντίνα

Εσείς τί πιστεύετε; Για ποιους λόγους ψωνίζουν οι γυναίκες; Αφήστε μου τη δική σας γνώμη στα σχόλια!

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στα παρακάτω μέρη, για περισσότερες ενημερώσεις ομορφιάς!


Πηγή εικόνας: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου